Historie

The Carbage run er Europas største gaderally event. Men hvordan startede det hele?

2008
Vi kan finde på en sjov historie om, hvordan vi kom på ideen med Carbage run konceptet. Men vi er ganske simpelthen blevet inspireret af det britiske fænomen, der er bedre kendt som “banger rally”. I England har billøb med gamle skrammelkasser eksisteret i årtier og der afholdes adskillige årligt. Carbage runs grundlægger (Bram Eigenraam) deltog ved et af disse events i 2008. Hjemvendt fra en sjov oplevelse, lavede han lidt research og fandt ud af, at lignende ikke fandtes i Holland. Et navn og en webside blev etableret og Carbage run var grundlagt.

2009
Den 13. juli 2009, blev den første udgave af Carbage run skudt i gang i Hardenberg, Holland. 64 biler deltog på denne tur gennem Europa. Siden da, har Carbage run været et Hollandsk fænomen og eventet er fordoblet hvert år. Det der startede som en hobby, udviklede sig hurtigt til et succesrigt eventfirma, og er stadig ledet af grundlæggeren.

2012
Den første vinterudgave blev afholdt i 2012. Efter have udsolgt på sommerudgaven med 500 biler og flere end 1.500 deltagere, var der ingen anden udvej end at udvide med en ny udgave af Carbage run. Tror du det, at køre 3.000 km i et gammelt vrag, er en udfordring? Så prøv det i sne og kulde!

2013
Vinterudgaven var en lige så stor succes som sommerudgaven, hvilket også resulterede i ventelister for denne nye udgave. Igen var vi nødt til at finde på noget nyt: knallerter!